Foreningen Søbygaard har efter 30 dages ansættelse sagt farvel til direktøren for udstillingsstedet Søbygaard, Michael Wallberg Sørensen.
Baggrunden er et dårligt samarbejdsklima mellem direktøren og de mange frivillige og ansatte. Og samarbejdet og opgaver i forhold til øen, det politiske og fonde blev heller ikke rigtig løftet.
Et kernepunkt var dog, at Michael Wallberg Sørensen blev ansat til at være den visionære, der bragte iderigdom og utraditionelle tilgange til Søbygaard.
MEN.
Den opgave blev ikke løftet.
Det hjalp heller ikke, at de mange engagerede mennesker omkring Søbygaard efterhånden sagde fra overfor Wallberg Sørensen og tilkendegav, at de gerne ville arbejde for-på-med Søbygaard, men ikke så længe Wallberg Sørensen huserede.
Baggrund
Foreningen Søbygaard blev stiftet per 1. januar og overtog den 1. april direktøren, som siden 1. maj 2022 havde været ansat i en Søbygaard-udviklingsstilling i kommunen.
Det blev næstformanden Rico Boye Jensens opgave, at føre kniven og sige at samarbejdet måtte stoppe, netop fordi samarbejdet med øen og Søbygaards livsnerve, Ærø-boerne, ikke fungerede.
Søbygaards fremtid
Da rygterne om Wallberg Sørensens afgang begyndte at brede sig har frivillige, ansatte og udefrakommende gjort en stor indsats for at få realiseret de basale ideer.
De præsenteres på søndag den 30. april hvor borgmester Peter Hansted, på vegne af kommunen, som står for den økonomiske opbakning, åbner det nye Søbygaard.
I stedet for Wallberg Sørensen taler formidlingslederen Stine Spørring, der har taget den foreløbige ledelse og skal styre de aktiviteter der er programsat på Søbygaard.
Den næste opgave bliver at frisætte ideerne - og gennemføre dem.
Foreløbigt har Foreningen Søbygaard taget en meget modig beslutning om, at der skal en helt anden dynamik ind, for at gøre Søbygaard til øens stolthed i løbet af 2023-24.